Ingrediente
-
Aluat
-
25 g drojdie proaspătă
-
1 lingură zahăr
-
200 ml lapte călduț
-
350 g Schär Mix C
-
1 linguriță gumă de guar
-
1/2 linguriță sare
-
1 pliculeț zahăr vanilinat
-
1/2 limecoajă
-
1 ou
-
65 g unt topit
-
Cremă
-
250 ml lapte
-
1/2 păstaie de vanilie
-
3 gălbenușuri de ou
-
70 g zahăr
-
1/2 linguriță sare
-
30 g Schär Mix C
-
Sirop
-
200 ml apă
-
3 lingurițe zahăr
-
Pentru presărare
-
zahăr pudrăcernut,
Indicații
Pentru a începe această rețetă de trompete fara gluten cu vanilie, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Pași
1
Gata
|
|
2
Gata
|
Se frământă aluatul până când începe să se țină, apoi se toarnă untul topit. Se mai presară făină peste aluat dacă este prea lipicios, apoi se transferă pe o suprafață de lucru tapetată cu făină și se frământă până când devine moale și neted. Se modelează aluatul într-o bilă, se acoperă cu folie alimentară și se lăsă într-un loc călduț timp de 30 de minute. |
3
Gata
|
Pentru sirop, se amestecă apa clocotită cu zahărul într-un bol mic. Se presară făină pe suprafața de lucru și se întinde jumătate din aluat pe ea, întinzându- l până la o grosime de 3 mm. Folosiți un cuțit pentru a tăia aluatul în fâșii lungi de 10 cm. Se rulează aluatul în jurul conurilor de metal și se transferă într-o tavă mare cu hârtie de copt |
4
Gata
|
|
5
Gata
|
Se încălzește laptele cu păstaia de vanilie răzuită. Se separă 3 ouă. Se bat gălbenușurile cu zahărul și sarea într-un castron, apoi se încorporează făina. Se combină treptat acest amestec în oală, amestecând constant până când se formează o cremă groasă. Se lasă la răcit și se umplu trompetele. Acoperiți-le cu zahăr pudră. |