0 0
Poale-n brâu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
10 g drojdie uscată
300 ml lapte călduț
450 g Schär Mix C
1 lingură gumă de guar
50 g unt
2 gălbenușuri de ou
60 g zahăr
1 linguriță sare
1 lingură coajă de lămâie
Umplutură
500 g brânză de vaci sau brânză ricotta
2 ml extract de vanilie
50 g amidon de porumb
2 ouă
1 lingură coajă de lămâie
100 g zahăr
150 g stafide
Pentru uns
1 ou
1 lingură lapte
cernut, zahăr pudră

Informații nutriționale

454 kcal
Calorii
8.2 g
grăsimi
84.4 g
Carbo
13.2 g
proteine

Poale-n brâu

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Încă o rețetă clasică românească, care nu dezamăgește niciodată! Extraordinară!

  • 75 min
  • Servește 5
  • Mediu

Ingrediente

  • Umplutură

  • Pentru uns

Indicații

Distribuie

Pentru a începe aceasta reteta de poale-n brau fara gluten, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pași

1
Gata

Într-un bol mare se combină drojdia, laptele călduț și 100 de grame de făină cernută. Se amestecă cu o lingură de lemn și se lasă la fermentat timp de 10 minute. Se cerne restul din făină și guma de guar, se adaugă untul, gălbenușurile, zahărul, sarea și coaja de lămâie. Se frământă aluatul timp de aproximativ 5 minute, adăugând mai multă făină dacă este necesar. Formați o bilă, acoperiți aluatul și lăsați-l să crească într-un loc călduț timp de 1 oră sau până se dublează.

2
Gata

Într-un bol separat, bateți brânza de vaci cu esența de vanilie, amidonul de porumb, ouăle, coaja de lămâie și zahărul. După ce compoziția s-a încorporat, se adaugă și stafidele.

3
Gata

Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină, împărțindu-l în două. Se rulează fiecare bucată în patrate de 30x30 cm. Cu ajutorul unui cuțit, se împarte pătratul în 4 părți mai mici.

4
Gata

Puneți pe fiecare pătrățel o lingură de umplutură, apoi apucați 2 colțuri opuse și uniți-le. Repetați procedeul și pentru celelalte 2 colțuri și închideți bine aluatul, presând marginile.

5
Gata

Așezați plăcintele într-o tavă cu hârtie de copt și repetați procedeul pentru celelalte. Se bate oul și se combină cu laptele. Se ung cu o pensulă fiecare dintre ele, apoi se coc timp de 25 de minute la 180 °C. Pentru a le servi, presarăți zahăr pudră peste ele.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A front view of a Gluten Free Marble Cake, topped with icing sugar, sliced strawberries and other types of fruits
Anterior
Chec marmorat
A front view of an easy to make gluten free croissant recipe, that can be consumed simple or full of chocolate and coconut flakes
următoarea
Cornulețe
A front view of a Gluten Free Marble Cake, topped with icing sugar, sliced strawberries and other types of fruits
Anterior
Chec marmorat
A front view of an easy to make gluten free croissant recipe, that can be consumed simple or full of chocolate and coconut flakes
următoarea
Cornulețe

Adaugă-ți comentariul