0 0
Plăcintă banoffee

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
250 g biscuiti fara gluten
100 g unt topit
Caramel
50 g unt
50 g brown sugar
400 ml condensed milk
Pentru decor
2 banane tăiate in discuri de 5 mm
250 ml friscă lichidă
albă & neagră ciocolată albă & neagră
zmeură uscată
căpșuni uscate

Informații nutriționale

389 kcal
Calorii
7.8 g
grăsimi
72.7 g
Carbo
8.3 g
proteine

Plăcintă banoffee

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Cu o bază crocanta de biscuiți și cu o umplutură bogată în caramel, felii de banane și frișcă, această plăcintă este o combinație perfectă de arome și texturi.

  • 30 min
  • Servește 8
  • Mediu

Ingrediente

  • Caramel

  • Pentru decor

Indicații

Distribuie

Pentru a începe aceasta reteta de placinta banoffee fara gluten, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pași

1
Gata

Puneți biscuiții într-o pungă de plastic și zdrobiți- i cu ajutorul unui făcăleț. Alternativ, folosiți un robot de bucătărie sau un blender pentru a-i măcina complet.

2
Gata

Puneți biscuiții zdrobiți într-un castron, turnați deasupra untul topit și amestecați bine. Se toarnă amestecul obținut într-o formă rotundă de tort de 22 cm cu hârtie de copt și presați-le pe bază și laterale. Se acoperă și se lasă la frigider.

3
Gata

Pentru caramel, se topește untul și zahărul într-o oală mică cu fundul gros, la foc mediu. Se aduce la fierbere și se adaugă laptele condensat. Reduceți focul și gătiți timp de 2-3 minute, amestecând. Amestecul se va îngroșa. Lăsați-l să se întărească înainte de a-l turna peste bază.

4
Gata

Aranjați feliile de banane deasupra caramelului. Se bate frișca până când se formează vârfuri lucioase și se întinde peste banane. Se rad ambele ciocolate deasupra plăcintei, se presară fructele uscate măcinate și se servește.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A close up view of some cacao snowballs that were made with an easy dessert recipe, stacked on top of eachother and topped with multi color coconut flakes and mit leaves
Anterior
Bulgărași de cacao
A close up of 3 slices of a gluten free dessert, that are served on a plate and topped with icing sugar
următoarea
Prăjitură tropicală
A close up view of some cacao snowballs that were made with an easy dessert recipe, stacked on top of eachother and topped with multi color coconut flakes and mit leaves
Anterior
Bulgărași de cacao
A close up of 3 slices of a gluten free dessert, that are served on a plate and topped with icing sugar
următoarea
Prăjitură tropicală

Adaugă-ți comentariul