1 0
Pâine tradițională

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
1 pliculeț drojdie uscată
350 ml apă călduță
575 g Schar Mix B
1 linguriță sare
200 ml lapte călduț
4 lingurițe ulei extra-virgin de măsline plus 1 lingură pentru uns

Informații nutriționale

238 kcal
Calorii
3.6 g
grăsimi
47.3 g
Carbo
4.4 g
proteine

Pâine tradițională

Caracteristici
  • fără gluten
  • vegan
Bucătărie:

Această pâine delicioasă este realizată din ingrediente simple și coaptă la perfecțiune. Este perfectă pentru orice masă, fie că o utilizați pentru sandvișuri sau o consumați ca atare. Încercați-o cât încă este caldă, cu unt și miere, pentru un gust autentic!

  • 120 min
  • Servește 4
  • Mediu

Ingrediente

Indicații

Distribuie

Pentru a începe această reteta de paine fara gluten aveți nevoie de următoarele ingrediente:

ingrediente necesare pentru o paine fara gluten, pe un tocator

Pași

1
Gata

Dizolvați drojdia în 100 ml de apă călduță, adăugând 175 de grame de făină în același bol. Se amestecă cu o lingură de lemn.

2
Gata

Se adaugă treptat sarea și restul de făină, se toarnă restul de apă, uleiul de măsline și laptele călduț. Dacă aluatul este prea umed, se presară mai multă făină.

3
Gata

Tapetați o suprafață de lucru cu făină și frământați aluatul timp de aproximativ 10 minute, până când devine neted și elastic. Adăugați mai multă făină dacă este necesar. Se modelează aluatul în formă de bilă și se pune înapoi în bol, acoperindu-l cu folie alimentară. Se lasă în repaus într-un loc călduț timp de 2 ore, sau până când își dublează volumul.

4
Gata

Se preîncălzește cuptorul la 210 °C și se transferă aluatul pe o suprafață de lucru tapetată cu făină. Se frământă ușor și se modelează într-o formă ovală. Se folosește lama unui cuțit pentru a cresta ușor aluatul, tăind partea de sus în orice model pe care îl preferați.

5
Gata

Coaceți timp de 1 oră și 20 de minute sau până când pâinea trece testul scobitorii. După 45 de minute, ungeți-o ușor cu ulei de măsline. Se transferă painea fara gluten pe un grătar de metal și se lasă la răcit.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

Niste delicioase turte fara gluten asezate pe o farfurie, gata de a fi consumate
Anterior
Turte
Gluten Free Garlic Bread Balls on a
următoarea
Biluțe de usturoi
Niste delicioase turte fara gluten asezate pe o farfurie, gata de a fi consumate
Anterior
Turte
Gluten Free Garlic Bread Balls on a
următoarea
Biluțe de usturoi

Adaugă-ți comentariul