0 0
Covrigi Bavarezi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
400 g Schar Mix B
1 lingură miere
150 ml apă călduță
150 ml lapte călduț
25 g drojdie proaspătă
1 lingură gumă de guar
1 & 1/2 linguriță sare
1 linguriță unt
3 linguri ulei de floarea soarelui
300 ml apă fiartă
4 linguri bicarbonat de sodiu
fulgi sare de mare
20 g semințe de susan și semințe de mac

Informații nutriționale

365 kcal
Calorii
9.2 g
grăsimi
64.6 g
Carbo
6.8 g
proteine

Covrigi Bavarezi

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Acesți covrigi pufoși sunt un element de bază al bucătăriei germane fiind iubiți de toată lumea. Bucurați-vă de ei alături de o bere rece sau cu sosul dvs. preferat pentru o experiență culinară de neuitat.

  • 50 min
  • Servește 4
  • Ușor

Ingrediente

Indicații

Distribuie

Pentru a începe aceasta reteta de covrigi bavarezi fara gluten, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pași

1
Gata

Adăugați într-un castron 100 g de făină, mierea, apa și laptele călduțe, presărând drojdia. Se amestecă și se lasă la fermentat timp de 15 minute, apoi se cerne treptat restul de făină și guma de guar.

2
Gata

Se adaugă sarea, untul și uleiul. Se frământă timp de 10 minute până când compoziția devine omogenă și moale, adăugând mai multă făină dacă aluatul este prea lipicios. Formați o bilă și transferați-o într-un castron uns cu ulei, pe care trebuie să-l acoperiți cu folie de plastic și să-l lăsați într-un loc călduț timp de 1 oră sau până când își dublează volumul.

3
Gata

Transferați aluatul pe blatul ușor tapetat cu făină și împărțiți-l în 8 bucăți egale. Se ia fiecare bucată de aluat și se rulează în palmă pentru a forma un cilindru. Se acoperă și se lasă în repaus timp de 10 minute.

4
Gata

Luați o bucată și, cu ajutorul palmei, continuați să rulați aluatul spre fiecare capăt. Când ajunge la o lungime de aproximativ 45 cm, luați fiecare capăt al aluatului și încrucișați-l. Împletiți capetele de două ori, unul de celălalt și fixați-le la baza covrigului.

5
Gata

Repetați procesul și preîncălziți cuptorul la 200 °C. Se amestecă bicarbonatul de sodiu în 300 ml de apă clocotită, ungând covrigii cu acest amestec. Împrăștiați fulgii de sare, semințele de susan și mac peste covrigi și coaceți-i în cuptor timp de 15 minute.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

Gluten Free Garlic Bread Balls on a
Anterior
Biluțe de usturoi
Gluten Free Fudge topped with dried fruits, on a plate
următoarea
Fudge de ciocolată
Gluten Free Garlic Bread Balls on a
Anterior
Biluțe de usturoi
Gluten Free Fudge topped with dried fruits, on a plate
următoarea
Fudge de ciocolată

Adaugă-ți comentariul