Ingrediente
-
4 vrăbioare de vită
-
Spanac cremos
-
130 g unt
-
400 g spanac
-
1 ceapătăiate mărunt
-
1 linguriță sare
-
1 linguriță piper
-
1/4 nucșoarărasă
-
400 ml lapte
-
50 g Schär Mix Universal
-
3 cătei de usturoităiate mărunt
-
100 g brânză ricotta
-
Per bucată de carne
-
1 linguriță sare
-
1 linguriță piper
-
1 lingură ulei de măsline
-
1 linguriță unt
-
2 cătei de usturoizdrobiți
-
4 frunze de busuioc
Indicații
Pași
1
Gata
|
Topiți 20 g de unt într-un vas mare, adăugați spanacul și acoperiți-l cu un capac, amestecând din când în când până când spanacul se înmoaie. Strecurați spanacul într-un storcător mare, lăsându-l să se răcească. Transferați-l pe o placă de tăiat, scurgeți-l cât mai bine cu ajutorul a câtorva șervețele de hârtie, apoi tăiați-l în bucăți mici. |
2
Gata
|
Topiți restul de unt într-un vas de dimensiuni medii la foc mediu. Adăugați ceapa, condimentați cu sare, piper și nucșoară, apoi turnați treptat laptele și amestecați cu un tel. Cerneti făina, adăugați usturoiul și amestecați încontinuu timp de 2-3 minute, până când sosul se îngroașă. Adăugați spanacul călit în sos, amestecând ușor pentru a combina. Incorporați ricotta, opriți focul și acoperiți vasul cu un capac. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
|
5
Gata
|
Continuați să întoarceți bistecca și să o ungeți cu sos până când un termometru pentru măsurarea rapidă a temperaturii înfipt în carne indică 49-52 °C pentru medium-rare sau 54 °C pentru medium. Transferați imediat carnea pe un platou, turnați sucul de gătit deasupra și adăugați spanacul cremos. Lăsați să se odihnească timp de 5 minute, feliați și serviți. |