0 0
Vrabioara de vita cu spanac cremos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
4 vrăbioare de vită
Spanac cremos
130 g unt
400 g spanac
1 ceapă tăiate mărunt
1 linguriță sare
1 linguriță piper
1/4 nucșoară rasă
400 ml lapte
50 g Schär Mix Universal
3 cătei de usturoi tăiate mărunt
100 g brânză ricotta
Per bucată de carne
1 linguriță sare
1 linguriță piper
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță unt
2 cătei de usturoi zdrobiți
4 frunze de busuioc

Informații nutriționale

732 kcal
Calorii
57.7 g
grăsimi
24.5 g
Carbo
30.9
proteine

Vrabioara de vita cu spanac cremos

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Vrăbioara noastră este suculentă și fragedă, servită alături de un sos cremos și delicios de spanac. Este mâncarea reconfortantă perfectă, bogată și sănătoasă în același timp.

  • 40 min
  • Servește 4
  • Ușor

Ingrediente

  • Spanac cremos

  • Per bucată de carne

Indicații

Distribuie

Pași

1
Gata

Topiți 20 g de unt într-un vas mare, adăugați spanacul și acoperiți-l cu un capac, amestecând din când în când până când spanacul se înmoaie. Strecurați spanacul într-un storcător mare, lăsându-l să se răcească. Transferați-l pe o placă de tăiat, scurgeți-l cât mai bine cu ajutorul a câtorva șervețele de hârtie, apoi tăiați-l în bucăți mici.

2
Gata

Topiți restul de unt într-un vas de dimensiuni medii la foc mediu. Adăugați ceapa, condimentați cu sare, piper și nucșoară, apoi turnați treptat laptele și amestecați cu un tel. Cerneti făina, adăugați usturoiul și amestecați încontinuu timp de 2-3 minute, până când sosul se îngroașă. Adăugați spanacul călit în sos, amestecând ușor pentru a combina. Incorporați ricotta, opriți focul și acoperiți vasul cu un capac.

3
Gata

Condimentați friptura cu sare și piper pe toate părțile. Încingeți uleiul la foc mare într-o tigaie preîncălzită din fontă sau dintr-o tigaie grea, până începe să se fumege ușor. Adăugați friptura și gătiți-o, întorcând-o frecvent, până apare o crustă brun-aurie palidă, în total 3-4 minute.

4
Gata

Adaugă untul, cățeii de usturoi zdrobiți și frunzele de busuioc. Continuă să gătești, întorcând friptura din când în când și unsând orice zonă mai deschisă cu untul spumos prin înclinarea ușoară a tigăii astfel încât să poți să aduni untul cu o lingură, turnându-l peste friptură.

5
Gata

Continuați să întoarceți bistecca și să o ungeți cu sos până când un termometru pentru măsurarea rapidă a temperaturii înfipt în carne indică 49-52 °C pentru medium-rare sau 54 °C pentru medium. Transferați imediat carnea pe un platou, turnați sucul de gătit deasupra și adăugați spanacul cremos. Lăsați să se odihnească timp de 5 minute, feliați și serviți.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A top down view of a baked trout recipe, served with a yogurt sauce and served on a plate
Anterior
Păstrăv în Vin
A top down view of a
următoarea
Spaghete cu ton
A top down view of a baked trout recipe, served with a yogurt sauce and served on a plate
Anterior
Păstrăv în Vin
A top down view of a
următoarea
Spaghete cu ton

Adaugă-ți comentariul