0 0
Turte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
1 pliculeț/1 lingură/15 g drojdie uscată
15 g zahăr
1 & 1/2 linguriță sare
170 ml lapte călduț
275 g Schar Mix B
1 lingură gumă de guar
1 ou
15 g unt pentru uns
25 g mălai

Informații nutriționale

243 kcal
Calorii
4.6 g
grăsimi
45.1 g
Carbo
5.4 g
proteine

Turte

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Sunt perfecte pentru mic-dejun, prânz sau chiar ca și gustare. Sunt ușor de făcut, puteți să le ungeți cu unt, gem sau brânza tartinabilă. În plus, aceste turte se pot congela foarte bine, astfel încât să le puteți savura oricând!

  • 50 min
  • Servește 6
  • Ușor

Ingrediente

Indicații

Distribuie

Pentru a face aceste turte fara gluten aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingredientele necesare pentru turte fără gluten, pe o masă

Pași

1
Gata

Se combină drojdia uscată, zahărul și sarea într-un castron, apoi se toarnă laptele călduț. Se amestecă și se lasă la fermentat timp de 10 minute. Se cern 250 grame de făină și guma de guar, se adaugă oul și se amestecă cu o furculiță, apoi se frământă cu mâinile.

2
Gata

Formați o minge din aluat. Se unge un alt bol cu unt și se transferă aluatul în el. Acoperiți bolul și lăsați-l într-un loc călduț pentru 1 oră sau până când își dublează volumul.

3
Gata

Se amestecă mălaiul cu restul de făină, împrăștiind amestecul pe suprafața de lucru. Întoarceți aluatul și folosiți un făcăleț pentru a-l aplatiza până la o grosime de 5 mm. Folosiți orice formă rotundă (cană sau pahar) pentru a forma 12 turte.

4
Gata

Transferați-le într-o tavă care conține restul amestecului de mălai și lăsați-le la crescut pentru încă 15 minute.

5
Gata

Se încinge o tigaie la foc mediu și se gătesc turtele la foc mic, timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Se lasă să se răcească pe un grătar de oțel.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

Gluten Free Olive Rolls on a plate
Anterior
Chifle cu măsline
a sliced gluten free homemade bread, on a
următoarea
Pâine tradițională
Gluten Free Olive Rolls on a plate
Anterior
Chifle cu măsline
a sliced gluten free homemade bread, on a
următoarea
Pâine tradițională

Adaugă-ți comentariul