0 0
Tartă cu mere

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
220 g Schär Mix C
1 linguriță gumă de guar
1 ou plus 1 gălbenus
90 g unt
60 g zahăr
1/2 linguriță sare
Umplutură
2 ouă
500 g brânză ricotta sau altă brânză dulce
85 g zahăr
1/2 linguriță sare
coaja și zeama unei lămâi lămâie
1 lingură amidon de porumb
6 mere
10 g unt pentru uns

Informații nutriționale

345 kcal
Calorii
16.5 g
grăsimi
39.2 g
Carbo
11.5 g
proteine

Tartă cu mere

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Acest desert clasic are mere fragede la suprafață și un aluat fraged la bază, fiind ușor de pregătit și de împărțit cu prietenii și familia.

  • 85 min
  • Servește 4
  • Ușor

Ingrediente

  • Umplutură

Indicații

Distribuie

Pentru a începe aceasta reteta de tarta cu mere fara gluten, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pași

1
Gata

Cerneți făina și guma de guar într-un bol. Se adaugă oul, gălbenușul, untul, zahărul, sarea și se amestecă până când aluatul se adună. Formați o bilă, acoperiți-o cu o folie de plastic și introduceți-o în frigider pentru 1 oră.

2
Gata

Se separă 2 ouă și se bat albușurile într-un bol până când se formează vârfuri lucioase. Într-un alt bol, adăugați brânza dulce, zahărul, sarea, coaja și sucul de la lămâie. Bateți până când se amestecă, apoi se adaugă gălbenușurile și treptat se încorporează albușurile. Adăugați amidonul de porumb și amestecați.

3
Gata

Se curăță merele de coajă și sâmburi și se taie în felii.

4
Gata

Se unge cu unt forma de tartă, se întinde aluatul și se lasă să la răcit 10 minute. Preîncălziți cuptorul la 190 °C.

5
Gata

Aranjați feliile de măr în interiorul tartei, suprapunându- le ușor, într-o spirală. Turnați amestecul de brânză, nivelați-l și coaceți-l timp de 50 de minute. După ce s-a răcit, plăcinta se taie în felii și se servește.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A front and close up view of the result of a walnut roll recipe, that is sliced into pieces and ready to be consumed of a Christmas plate
Anterior
Cozonac cu nucă
A front and close up view of some gluten free choux pastry specialities, filled with a vanilla cream and topped with dried strawbrries and melted chocolate
următoarea
Profiterol
A front and close up view of the result of a walnut roll recipe, that is sliced into pieces and ready to be consumed of a Christmas plate
Anterior
Cozonac cu nucă
A front and close up view of some gluten free choux pastry specialities, filled with a vanilla cream and topped with dried strawbrries and melted chocolate
următoarea
Profiterol

Adaugă-ți comentariul