Ingrediente
-
Supa
-
3 L apă
-
2 cartofităiat cubulețe
-
1 ceapătăiate mărunt
-
1/2 țelină apiotăiate mărunt
-
2 morcovităiate mărunt
-
800 g ciupercităiate mărunt
-
3 lingurițe sare
-
3 lingurițe piper
-
1 linguriță pasta de tomate
-
50 ml cremă de gătit vegană
-
Crutoane
-
3 felii pâine fără gluten
-
3 linguri ulei de măsline
-
1 linguriță sare
-
1 linguriță piper
Indicații
Pași
1
Gata
|
Se toarnă apa în vasul mare de fiert la foc mediu și se adaugă cartofii, ceapa, țelina, morcovii și ciupercile. Se amestecă și se condimentează cu sare și piper, apoi adăugați pasta de tomate și frunzele de busuioc. Se acoperă și se aduce la fierbere, apoi se reduce focul, se acoperă și se fierbe la foc mic timp de 25 de minute. |
2
Gata
|
|
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Întoarceți legumele în oală și încălziți fără să dați în clocot. Adăugați treptat restul de apa fiartă și se combină folosind un mixer vertical. Gustați de sare și piper și turnați smântâna de gătit. Fierbeți până când aceasta s-a încorporat complet. Se toarnă supa în boluri și se servește fiecare porție acoperită cu crutoane și cu panseluțe (opțional). |