Ingrediente
-
Păstrăv
-
1 kg păstrăveviscerat & curățat
-
3 linguri ulei extra-virgin de măsline
-
1 lămâiefeliat
-
6 ciuperci brune
-
200 ml vin alb de gătit
-
1/2 linguriță sare
-
1/2 linguriță piper
-
Sos
-
200 g iaurt grecesc
-
1 ceapătăiate mărunt
-
1 ardei roșutăiate mărunt
-
1 legătură pătrunjeltăiate mărunt
-
1/2 lămâiedoar sucul
-
1 linguriță sare
-
1 linguriță piper
-
1 linguriță boia de ardei
Indicații
Pași
1
Gata
|
|
2
Gata
|
Se așează într-o tavă de copt puțin adâncă, se stropește cu ulei de măsline și se pun feliile de lămâie în crestături. Împrăștiați ciupercile peste pește, turnați vinul și asezonați cu sare și piper. Coaceți-i la cuptor timp de 30-35 de minute. Testați dacă sunt gata prin străpungerea unei zone groase a păstrăvului cu vârful unui cuțit, unde carnea ar trebui să se desprindă ușor. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|