0 0
Păstrăv în Vin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
Păstrăv
1 kg păstrăv eviscerat & curățat
3 linguri ulei extra-virgin de măsline
1 lămâie feliat
6 ciuperci brune
200 ml vin alb de gătit
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță piper
Sos
200 g iaurt grecesc
1 ceapă tăiate mărunt
1 ardei roșu tăiate mărunt
1 legătură pătrunjel tăiate mărunt
1/2 lămâie doar sucul
1 linguriță sare
1 linguriță piper
1 linguriță boia de ardei

Informații nutriționale

524 kcal
Calorii
26.3 g
Grăsime
8.1 g
Carbo
58.3 g
proteine

Păstrăv în Vin

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Fileurile proaspete de pastrav sunt gatite la perfectiune in sos de vin alb delicios, imbogatit cu ierburi aromatice, astfel incat fiecare muscatura este o explozie de arome si texturi delicioase.

  • 45 min
  • Servește 5
  • Ușor

Ingrediente

  • Păstrăv

  • Sos

Indicații

Distribuie

Pași

1
Gata

Pregătiți cuptorul la 180 °C. După ce ați curățat păstrăvul, faceți patru-cinci tăieturi verticale pe o parte.

2
Gata

Se așează într-o tavă de copt puțin adâncă, se stropește cu ulei de măsline și se pun feliile de lămâie în crestături. Împrăștiați ciupercile peste pește, turnați vinul și asezonați cu sare și piper. Coaceți-i la cuptor timp de 30-35 de minute. Testați dacă sunt gata prin străpungerea unei zone groase a păstrăvului cu vârful unui cuțit, unde carnea ar trebui să se desprindă ușor.

3
Gata

Pentru sos se amestecă într-un bol iaurtul grecesc cu ceapa, ardeiul roșu, pătrunjelul și sucul de lămâie. Se asezonează cu sare, piper și paprica.

4
Gata

Se servește cu sosul și cu felii de lămâie sau lime.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A side front view of a chicken cordon bleu, served with a mustard sauce and topped with parsley
Anterior
Cordon Bleu
A top down view of a rib
următoarea
Vrabioara de vita cu spanac cremos
A side front view of a chicken cordon bleu, served with a mustard sauce and topped with parsley
Anterior
Cordon Bleu
A top down view of a rib
următoarea
Vrabioara de vita cu spanac cremos