0 0
Gogoși

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
20 g drojdie proaspătă
40 g zahăr
200 ml apă călduță
250 g Schär Mix C
16 g zahăr vanilinat
1 lămâie doar zestul
1/2 linguriță sare
50 g mălai
1 lingură gumă de guar
2 linguri ulei de floarea soarelui plus extra pentru prăjit
Topping
40 g zahăr pudră
zmeură uscată
căpșuni uscate
coacăze negre uscate
ananas uscat

Informații nutriționale

248 kcal
Calorii
5.5 g
grăsimi
45.8 g
Carbo
5.2 g
proteine

Gogoși

Caracteristici
  • fără gluten
  • vegan
Bucătărie:

Să vă faceți singuri gogoși este mai ușor decât credeți! Cu puțină făină, zahăr și drojdie, puteți crea aceste gogoși pufoase care sunt perfecte pentru orice ocazie.

  • 45 min
  • Servește 7
  • Mediu

Ingrediente

  • Topping

Indicații

Distribuie

To get started with those gluten free & vegan donuts, you’ll need the following ingredients:

Pași

1
Gata

Se combină drojdia, zahărul, apa călduță și 50 de grame de făină într-un bol. Se amestecă și se lasă la fermentat timp de 15 minute. Se adaugă zahărul vanilinat, coaja de lămâie, sarea și mălaiul. Se cerne treptat și restul de făină, guma de guar, apoi se adaugă o lingură de ulei.

2
Gata

Frământați aluatul cu mâinile și transferați-l pe o suprafață ușor tapetată cu făină. Se toarnă încă o lingură de ulei peste aluat, dacă este necesar. Formați o bilă și puneți-o într-un bol pe care trebuie să-l acoperiți cu folie alimentară și să-l lăsați într-un loc călduț timp de 1 oră sau până când își dublează volumul.

3
Gata

Transferați aluatul pe o suprafață presărată cu făină, dați-i forma unei baghete și împărțiți-l în 8 părți egale. Apoi, aplatizați bilele. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să crească timp de încă 15 minute.

4
Gata

Aplatizați-le pe fiecare și mai mult, apoi faceți o gaură în mijlocul lor cu degetul.

5
Gata

Gogoșile se prăjesc în baia de ulei timp de 2-3 minute, până când devin maronii. Se dau prin zahăr pudră și opțional se presară fructele deshidratate peste ele.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A top down view of multiple gluten free raffaello balls, on a grey plate, surrounded by dried raspberries
Anterior
Bomboane cu Cocos
Gluten Free Easter Cake, with a slice sticking up
următoarea
Pască tradițională de Paște
A top down view of multiple gluten free raffaello balls, on a grey plate, surrounded by dried raspberries
Anterior
Bomboane cu Cocos
Gluten Free Easter Cake, with a slice sticking up
următoarea
Pască tradițională de Paște

Adaugă-ți comentariul