0 0
Flatbread cu sos Aioli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
Aluat
1 pliculeț drojdie uscată
2 lingurițe zahăr
200 ml apă călduță
250 g Schar Mix B
1 linguriță gumă de guar
1 linguriță sare
1 lingură ulei extra-virgin de măsline
Aioli
3 lingurițe maioneză
1 cățel de usturoi
2 lingurițe suc de lămâie
1 lingură ulei extra-virgin de măsline
1 linguriță sare
1 linguriță piper
Topping
100 g bacon felii
8 roșii cherry tăiate pe jumătate
1 castravete tăiate mărunt
1 ridichie tăiate mărunt
125 g mozzarella rasă
20 g cașcaval cheddar ras

Informații nutriționale

904 kcal
Calorii
40.5 g
grăsimi
96.3 g
Carbo
36.5 g
proteine

Flatbread cu sos Aioli

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Preparată cu ierburi proaspete și un sos cremos și usturos de aioli, aceast flatbread vă va satisface papilele gustative.Crocantă la exterior, pufoasă la interior și combinată perfect cu sosul aromat de aioli și restul legumelor.

  • 45 min
  • Servește 2
  • Ușor

Ingrediente

  • Aluat

  • Aioli

  • Topping

Indicații

Distribuie

To get started with this gluten free flatbread recipe, you’ll need the following ingredients:

Pași

1
Gata

Combinați drojdia, zahărul și apa călduță într-un bol. Amestecați o dată și lăsați drojdia să fermenteze timp de 15 minute. Cerneți treptat făina cu guma de guar, adăugând treptat sarea și uleiul de măsline, amestecându-le cu o lingură de lemn.

2
Gata

Turnați aluatul pe suprafața de lucru ușor tapetată cu făină, frământați-l ușor, adăugând mai multă făină dacă este necesar. Formați o bilă din aluat, care se transferă înapoi în bol și se acoperă cu o folie de plastic, lăsându-se la crescut într-un loc călduț pentru 45-60 de minute, sau până își dublează volumul.

3
Gata

Pentru sosul aioli, se amestecă într-un bol separat maioneza, usturoiul, sucul de lămâie și uleiul de măsline, condimentându-se cu sare și piper. Preîncălziți cuptorul la 200 °C.

4
Gata

Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor tapetată cu făină și întindeți-l într-o formă ovală, întinzând sosul pe suprafața sa. Se transferă într-o tavă cu hârtie de copt și se coace timp de 6-7 minute, până când baza devine puțin crocantă.

5
Gata

Scoateți flatbread-ul din cuptor și acoperiți-l cu feliile de bacon, roșiile cherry, castravetele, ridichea, sfărâmănd bila de mozzarella și presărând cașcavalul ras. Coaceți-l în cuptor pentru încă 15 minute, apoi tăiați-l în felii folosind un cuțit normal sau de pizza.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A front view of some gluten free ricotta gnocchi, topped with bacon and served on a plate
Anterior
Gnocchi cu mazăre
A top down view of a cheese roll, cut into 5 slices
următoarea
Rulou de brânză
A front view of some gluten free ricotta gnocchi, topped with bacon and served on a plate
Anterior
Gnocchi cu mazăre
A top down view of a cheese roll, cut into 5 slices
următoarea
Rulou de brânză