0 0
Cozonac cu nucă

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
Maia
100 ml lapte călduț
30 g drojdie proaspătă
1 lingură miere
100 g Schär Mix C
Aluat
150 ml lapte călduț
150 g zahăr
400 g Schär Mix C
1 linguriță gumă de guar
1 linguriță coajă de portocală
2 ml extract de vanilie
60 g unt
Umplutură
100 g zahăr
1 linguriță coajă de portocală
1 lingură cacao
300 g nuci măcinate
2 linguri miere
200 ml lapte
Pentru uns
2 linguri lapte
1 gălbenuș de ou

Informații nutriționale

469 kcal
Calorii
17.4 g
Grăsime
72.8 g
Carbo
11.3 g
proteine

Cozonac cu nucă

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Bogăția gustului cozonacului va aduce multă fericire la masa de sărbători!

  • 90 mins
  • Servește 6
  • Mediu

Ingrediente

  • Maia

  • Aluat

  • Umplutură

  • Pentru uns

Indicații

Distribuie

To get started with this walnut roll recipe, you’ll need the following ingredients:

Pași

1
Gata

Într-un bol mare se toarnă laptele călduț. Amestecați drojdia cu mierea până când se combină complet într-un recipient separat. Se toarnă amestecul de drojdie peste lapte, cernând 100 grame de făină și amestecând. Se cerne încă o lingură de făină peste amestec, acoperind bolul. Se lasă amestecul la fermentat pentru 15 minute într-un loc călduț.

2
Gata

Se combină laptele cu zahărul într-un recipient. Se cerne făina și guma de guar într-un castron mare. Se face o adâncitură în mijlocul făinii, turnați amestecul de lapte, oul, gălbenușurile, coaja de portocală, esența de vanilie și maiaua. Încorporați toate ingredientele și frământați aluatul cu mâinile, adăugând treptat untul. Aluatul se întoarce pe o suprafață de lucru tapetată cu făină și se frământați 10 minute. Se transferă înapoi în castron, se acoperă cu folie și se lasă într-un loc călduț 1 oră și 30 de minute sau până când își dublează volumul.

3
Gata

Se combină zahărul, coaja de portocală, cacaua, nuca măcinată, mierea și laptele într-o oală și se încorporează la foc mic pentru 5 minute sau până când amestecul se îngroașă, amestecând constant. Adăugați mai mult zahăr sau nuci măcinate, în funcție de consistența preferată.

4
Gata

Se răstoarnă aluatul pe o suprafață de lucru unsă cu ulei, se taie în două și se întinde într-un dreptunghi mare. Turnați jumătate din umplutură, întinzând-o pe toată suprafața aluatului, apoi rulați de la dreapta spre stânga. Se repetă procesul pentru cealaltă jumătate. Opțional, adăugați bucățele mici de rahat turcesc peste umplutură. Așezați cele 2 rulouri unul lângă celălalt și uniți-le ușor, aducând fiecare capăt unul deasupra celuilalt. Apăsați-le ușor până când se combină.

5
Gata

Ridicați cozonacul și puneți-l într-o formă de pâine cu hârtie de copt. Folosiți un cuțit ascuțit pentru a marca ușor suprafața cozonacului, la un unghi de 45°, de 4 ori. Acoperiți forma și lăsați-o într-un loc călduț timp de 1 oră. Preîncălziți cuptorul la 180 °C și ungeți cozonacul cu un amestec de lapte și gălbenuș. Se coace timp de 50- 55 de minute sau până când trece testul scobitorii.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A front view of an easy to make gluten free croissant recipe, that can be consumed simple or full of chocolate and coconut flakes
Anterior
Cornulețe
A close up view of a gluten free apple cake, ready to be consumed off a marble plate, topped with apple stars and surrounded by apple heart shapes
următoarea
Tartă cu mere
A front view of an easy to make gluten free croissant recipe, that can be consumed simple or full of chocolate and coconut flakes
Anterior
Cornulețe
A close up view of a gluten free apple cake, ready to be consumed off a marble plate, topped with apple stars and surrounded by apple heart shapes
următoarea
Tartă cu mere