0 0
Cornulețe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
25 g drojdie proaspătă
250 ml lapte călduț
500 g Schär Mix C
1 lingură gumă de guar
75 g zahăr
100 g unt topit
15 g nuci măcinate
15 g gem
15 g rahat turcesc feliat
1 ou bătut
Topping
30 g ciocolată
1 lingură apă
1 lingură unt
biluțe multicolore

Informații nutriționale

218 kcal
Calorii
7.4 g
grăsimi
34.4 g
Carbo
4.4 g
proteine

Cornulețe

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Dacă sunteți un iubitor al patiseriei franceze, nu trebuie să ratați mini-croissant-urile noastre! Aceste mici delicii sunt pline de arome, de la straturile lor fragede până la gustul lor untos.

  • 60 min
  • Servește 4
  • Ușor

Ingrediente

  • Topping

Indicații

Distribuie

To get started with this gluten free croissant recipe, you’ll need the following ingredients:

Pași

1
Gata

Se dizolvă drojdia în laptele călduț. Se lasă în repaus timp de 10 minute sau până când începe să fermenteze. Se cerne făina și guma de guar într-un bol.

2
Gata

Se bat zahărul și untul topit, apoi se toarnă în drojdia fermentată. Se frământă aluatul timp de aproximativ 10 minute, întorcându-l pe o suprafață ușor tapetată cu făină. Formați o bilă, transferați-o înapoi în bol, apoi acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o la crescut timp de 1 oră.

3
Gata

Se combină nuca măcinată cu gemul. Întoarceți aluatul și frământați-l pentru a-l face mai maleabil. Se împarte în 2 părți egale, întinzându-l într-o formă circulară de aproximativ 30-35 cm. Folosiți un cuțit pentru a-l tăia în jumătate, apoi în sferturi și în optimi.

4
Gata

Așezați rahatul turcesc pe 4 dintre triunghiuri și o linguriță din amestecul de gem pe celelalte 4. Se rulează de la bază spre centru și se transferă într-o tavă cu hârtie de copt. După ce le-ați rulat pe toate, acoperiți tava cu o altă tavă și lăsați-le să crească timp de 45 de minute.

5
Gata

Ungeți cornulețele cu un ou bătut și coaceți-le pentru 25 minute la 220 °C. Se topește ciocolata într-un castron la bain-marie, adăugând apa și untul. Scufundați ușor cornulețele fierbinți în amestec, folosind o lingură pentru a le acoperi complet. Se scot și se răcesc pe un grătar de oțel, presărând opțional fulgii de nucă de cocos și biluțele multicolore peste ele.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A top down view of multiple types of
Anterior
Poale-n brâu
A front and close up view of the result of a walnut roll recipe, that is sliced into pieces and ready to be consumed of a Christmas plate
următoarea
Cozonac cu nucă
A top down view of multiple types of
Anterior
Poale-n brâu
A front and close up view of the result of a walnut roll recipe, that is sliced into pieces and ready to be consumed of a Christmas plate
următoarea
Cozonac cu nucă

Adaugă-ți comentariul