Ingrediente
-
400 g Schär Mix C
-
1 pliculeț praf de copt
-
1 lingură gumă de guar
-
16 g zahăr vanilinat
-
250 g margarină
-
1 linguriță sare
-
50 ml apă minerală
-
3 linguri iaurt
-
Umplutură
-
50 g stafide
-
6 caise
-
30 ml coniac
-
8 ouă
-
1 kg brânză de vacisau brânză ricotta
-
100 g griș
-
50 g zahăr
-
16 g zahăr vanilinat
-
1 lămâiedoar coaja
-
Pentru uns
-
1 ou
-
20 ml lapte
Indicații
Pentru a începe aceasta reteta de pasca fara gluten, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Pași
1
Gata
|
|
2
Gata
|
Dacă este necesar, mai adăugați margarină și iaurt. Turnați amestecul pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină și frământați-l ușor timp de aproximativ 10 minute până când devine moale și maleabil, adăugând mai multă făină dacă este prea umed. Se rulează aluatul într-o bilă, se înfășoară în folie alimentară și se introduce la frigider timp de 30 de minute. |
3
Gata
|
Separați ouăle în 2 boluri mari. Bateți albușurile cu un mixer, până când devin lucioase și tari. Se mixează gălbenușurile timp de 2 secunde și se toarnă brânza dulce, bătând-o timp de 1 minut. Se încorporează grișul, zahărul obișnuit și vanilinat, apoi se rade coaja de lămâie. Se mai bate timp de 1 minut, se gustă de zahăr și se încorporează albușurile și 2/3 din fructele scurse. Se amestecă până când se încorporează complet și se omogenizează. |
4
Gata
|
Se unge forma de tort cu unt și se presară făină pe masa de lucru. Se răstoarnă aluatul pe suprafața ușor tapetată cu făină și se întinde până la o grosime de 2-3 mm, sau cât mai subțire posibil. Se rulează aluatul pe masă, se ridică peste forma de tort și se derulează de jos în sus. Presați aluatul pe tavă, folosind un cuțit pentru a-l tăia şi a îndepărta excesul, apoi turnați amestecul de brânză. |
5
Gata
|