0 0
Pască tradițională de Paște

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
400 g Schär Mix C
1 pliculeț praf de copt
1 lingură gumă de guar
16 g zahăr vanilinat
250 g margarină
1 linguriță sare
50 ml apă minerală
3 linguri iaurt
Umplutură
50 g stafide
6 caise
30 ml coniac
8 ouă
1 kg brânză de vaci sau brânză ricotta
100 g griș
50 g zahăr
16 g zahăr vanilinat
1 lămâie doar coaja
Pentru uns
1 ou
20 ml lapte

Informații nutriționale

706 kcal
Calorii
34.4 g
grăsimi
73.2 g
Carbo
12.2 g
proteine

Pască tradițională de Paște

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Rețeta clasică românească încorporează o umplutură cremoasă de brânză, atingând echilibrul perfect între arome dulci și sărate.

  • 105 min
  • Servește 8
  • Mediu

Ingrediente

  • Umplutură

  • Pentru uns

Indicații

Distribuie

Pentru a începe aceasta reteta de pasca fara gluten, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pași

1
Gata

Se acoperă stafidele și caisele cu coniac (sau rom) și apă. Cerneți făina, praful de copt și guma de guar într-un castron mare, apoi adăugați zahărul vanilinat, margarina (sau untul) și sarea, amestecând cu o lingură de lemn. Se încorporează apa minerală și iaurtul, frământând ușor.

2
Gata

Dacă este necesar, mai adăugați margarină și iaurt. Turnați amestecul pe o suprafață de lucru ușor tapetată cu făină și frământați-l ușor timp de aproximativ 10 minute până când devine moale și maleabil, adăugând mai multă făină dacă este prea umed. Se rulează aluatul într-o bilă, se înfășoară în folie alimentară și se introduce la frigider timp de 30 de minute.

3
Gata

Separați ouăle în 2 boluri mari. Bateți albușurile cu un mixer, până când devin lucioase și tari. Se mixează gălbenușurile timp de 2 secunde și se toarnă brânza dulce, bătând-o timp de 1 minut. Se încorporează grișul, zahărul obișnuit și vanilinat, apoi se rade coaja de lămâie. Se mai bate timp de 1 minut, se gustă de zahăr și se încorporează albușurile și 2/3 din fructele scurse. Se amestecă până când se încorporează complet și se omogenizează.

4
Gata

Se unge forma de tort cu unt și se presară făină pe masa de lucru. Se răstoarnă aluatul pe suprafața ușor tapetată cu făină și se întinde până la o grosime de 2-3 mm, sau cât mai subțire posibil. Se rulează aluatul pe masă, se ridică peste forma de tort și se derulează de jos în sus. Presați aluatul pe tavă, folosind un cuțit pentru a-l tăia şi a îndepărta excesul, apoi turnați amestecul de brânză.

5
Gata

Se adaugă restul fructelor scurse și se introduce la cuptor pentru 1 oră la 180 °C. După 20 de minute, cu ajutorul unei pensule, ungeți pasca cu amestecul de lapte și ou bătut.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

gluten free and vegan donuts sitting on a plate, topped with dried fruits
Anterior
Gogoși
A delicious dessert served on a plate and topped with dried fruits
următoarea
Felie de lapte
gluten free and vegan donuts sitting on a plate, topped with dried fruits
Anterior
Gogoși
A delicious dessert served on a plate and topped with dried fruits
următoarea
Felie de lapte

Adaugă-ți comentariul