Ingrediente
-
500 g Schar Mix Bplus 100 g pentru presărat
-
1 linguriță sare
-
1 pliculeț/ 7 g drojdie uscată
-
1 linguriță gumă de guar
-
1 ou
-
150 g zahăr
-
80 g unt
-
125 ml apă călduță
-
125 ml lapte
-
Sirop
-
200 ml apă
-
100 g zahăr
-
2 linguri miere
-
100 g nuci măcinate
-
1 ou bătut
Indicații
Pași
1
Gata
|
|
2
Gata
|
|
3
Gata
|
Frământați ingredientele până se formează un aluat omogen. Lăsați aluatul să dospească într-un loc călduț, acoperit, timp de 30-40 de minute sau până când își dublează volumul. Pentru sirop, combinați apa, zahărul și cele 2 linguri de miere într-o oală. Amestecați până când ingredientele se incorporează, apoi încălziți amestecul la foc mic până când se formează un sirop omogen. |
4
Gata
|
|
5
Gata
|
Așezați mucenicii modelați într-o tavă și acoperiți cu o cârpă curată. Lăsați-i să mai crească timp de 20-30 de minute. Ungeți mucenicii cu oul bătut și coaceți-i în cuptorul preîncălzit la 200° C timp de 25-30 de minute sau până când devin aurii. După ce îi scoateți din cuptor, ungeți mucenicii cu siropul pregătit și presărați nucă măcinată pe ei. |