0 0
Mucenici Moldovenești

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
500 g Schar Mix B plus 100 g pentru presărat
1 linguriță sare
1 pliculeț/ 7 g drojdie uscată
1 linguriță gumă de guar
1 ou
150 g zahăr
80 g unt
125 ml apă călduță
125 ml lapte
Sirop
200 ml apă
100 g zahăr
2 linguri miere
100 g nuci măcinate
1 ou bătut

Informații nutriționale

623 kcal
Calorii
15 g
Grăsime
113.3 g
Carbo
11.6 g
Proteine

Mucenici Moldovenești

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Una dintre cele mai populare retete romanesti, servita cu bucurie la inceputul lunii martie.

  • 1h 25 min
  • Servește 6
  • Mediu

Ingrediente

  • Sirop

Indicații

Distribuie

Avem nevoie de următoarele ingrediente pentru acești mucenici moldovenești:

Pași

1
Gata

Într-un bol mic, adăugați apa călduță, o lingură de zahăr și un pliculeț de drojdie uscată fără gluten. Amestecați bine și lăsați drojdia să acționeze timp de 10 minute.

2
Gata

În timp ce drojdia se activează, cerneți făina într-un alt bol. Realizați o adâncitură în mijlocul făinii și adăugați o linguriță de gumă de guar, laptele călduț, o linguriță de sare și untul topit. Turnați oul bătut peste ingredientele din adâncitură, urmat de drojdia activată și restul de zahăr.

3
Gata

Frământați ingredientele până se formează un aluat omogen. Lăsați aluatul să dospească într-un loc călduț, acoperit, timp de 30-40 de minute sau până când își dublează volumul. Pentru sirop, combinați apa, zahărul și cele 2 linguri de miere într-o oală. Amestecați până când ingredientele se incorporează, apoi încălziți amestecul la foc mic până când se formează un sirop omogen.

4
Gata

Împărțiți aluatul dospit în 12 biluțe de dimensiuni egale. Luați fiecare biluță și întindeți-o într-un șnur subțire, apoi modelați șnurul în forma cifrei "8" sau, pentru un aspect mai interesant, puteți împleti două șnururi pentru a forma o spirală, apoi uniți capetele pentru a obține forma de "8".

5
Gata

Așezați mucenicii modelați într-o tavă și acoperiți cu o cârpă curată. Lăsați-i să mai crească timp de 20-30 de minute. Ungeți mucenicii cu oul bătut și coaceți-i în cuptorul preîncălzit la 200° C timp de 25-30 de minute sau până când devin aurii. După ce îi scoateți din cuptor, ungeți mucenicii cu siropul pregătit și presărați nucă măcinată pe ei.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

Anterior
Fursecuri fara gluten
Anterior
Fursecuri fara gluten

Adaugă-ți comentariul