Ingrediente
-
Aluat
-
25 g drojdie proaspătă
-
100 g zahăr
-
250 g lapte călduț
-
500 g Schär Mix C
-
1 lingură gumă de guar
-
3 gălbenușuri de ou
-
50 g unt
-
1 coajă de lămâie
-
2 ml extract de vanilie
-
1/2 linguriță sare
-
20 ml unt topit
-
Pentru decor
-
100 g zahăr pudră
-
miere
-
100 g nuci măcinate
Indicații
To get started with this gluten free kurtos kalacs recipe, you’ll need the following ingredients:
Pași
1
Gata
|
Se dizolvă drojdia și zahărul în lapte călduț. Se pune deoparte timp de 15 minute sau până când începe să fermenteze. Se cerne treptat făina și guma de guar. Faceți o adâncitură în mijlocul amestecului și adăugați gălbenușurile, untul, coaja de lămâie, esența de vanilie și sarea. Amestecați inițial cu o spatulă, apoi cu mâinile, până când aluatul este omogen. |
2
Gata
|
Se frământă pe o suprafață de lucru tapetată cu făină, timp de aproximativ 10 minute, până când aluatul devine neted și elastic. Dacă este prea moale pentru a fi manevrat, mai presărați puțină făină. Se formează o bilă și se pune înapoi în castron, acoperindu-l cu folie alimentară. Se lasă la crescut într-un loc călduț timp de 1 oră și 15 minute, sau până când își dublează volumul. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
|
5
Gata
|