0 0
Kurtos Kalacs

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
Aluat
25 g drojdie proaspătă
100 g zahăr
250 g lapte călduț
500 g Schär Mix C
1 lingură gumă de guar
3 gălbenușuri de ou
50 g unt
1 coajă de lămâie
2 ml extract de vanilie
1/2 linguriță sare
20 ml unt topit
Pentru decor
100 g zahăr pudră
miere
100 g nuci măcinate

Informații nutriționale

454
Calorii
13 g
Grăsime
75 g
carbohidrați
12.2 g
proteine

Kurtos Kalacs

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Cunoscut și sub numele de cozonac secuiesc este făcut prin înfășurarea aluatului în jurul unui cilindru și copt până când devine auriu. Rezultatul fiind o crustă crocantă și caramelizată, cu un interior moale și pufos.

  • 45 min
  • Servește 8
  • Mediu

Ingrediente

  • Aluat

  • Pentru decor

Indicații

Distribuie

To get started with this gluten free kurtos kalacs recipe, you’ll need the following ingredients:

Pași

1
Gata

Se dizolvă drojdia și zahărul în lapte călduț. Se pune deoparte timp de 15 minute sau până când începe să fermenteze. Se cerne treptat făina și guma de guar. Faceți o adâncitură în mijlocul amestecului și adăugați gălbenușurile, untul, coaja de lămâie, esența de vanilie și sarea. Amestecați inițial cu o spatulă, apoi cu mâinile, până când aluatul este omogen.

2
Gata

Se frământă pe o suprafață de lucru tapetată cu făină, timp de aproximativ 10 minute, până când aluatul devine neted și elastic. Dacă este prea moale pentru a fi manevrat, mai presărați puțină făină. Se formează o bilă și se pune înapoi în castron, acoperindu-l cu folie alimentară. Se lasă la crescut într-un loc călduț timp de 1 oră și 15 minute, sau până când își dublează volumul.

3
Gata

Acoperiți cu folie de aluminiu 3 cutii de suc sau de bere, apoi împărțiți aluatul în 3 părți egale. Întindeți aluatul într-o formă pătrată, subțire de 4 mm. Folosiți un cuțit pentru a tăia aluatul în fâșii lungi de aproximativ 13 cm.

4
Gata

Ungeți forma cu unt topit și înfășurați fâșiile în jurul formei, apăsând capătul pentru ca aluatul să nu se deruleze. Apoi rulați și apăsați doza ușor pe blat, pentru a-l presa.

5
Gata

Kurtoșii se trec prin zahărul pudră și se introduc în cuptor pentru 15 minute la 190 °C. Se ung cu miere și apoi se tăvălesc prin zahăr pudră și nucă măcinată.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

Homemade Gluten Free Brownies on a plate, topped with dried fruits and white chocolate chips
Anterior
Prăjitură cu cremă de lapte
Gluten free eclair on a plate, topped with melted chocolate
următoarea
Eclere de vanilie
Homemade Gluten Free Brownies on a plate, topped with dried fruits and white chocolate chips
Anterior
Prăjitură cu cremă de lapte
Gluten free eclair on a plate, topped with melted chocolate
următoarea
Eclere de vanilie