0 0
Gnocchi cu mazăre

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
Gnocchi
2 cartofi copți
1 lingură brânză ricotta
1 linguriță sare
1 linguriță piper
100 g Schär Universal Mix
Topping
Restul ingredientelor
1 lingură ulei extra-virgin de măsline
1/2 linguriță mărar proaspăt tocat
4 cătei de usturoi tăiate mărunt
1 ardei capia tăiate mărunt
50 g unt
100 g bacon
100 g mazăre
1 linguriță coajă de lămâie
50 g parmezan ras

Informații nutriționale

503 kcal
Calorii
30.1 g
grăsimi
36.6 g
Carbo
24.8 g
proteine

Gnocchi cu mazăre

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Gnocchi-ul este un preparat tradițional din bucătăria italiană și poate fi servit în multe moduri diferite. Pare să fie o alegere excelentă pentru o cină cu prietenii sau o masă de familie. Sosul cu parmezan este unul dintre cele mai simple și cele mai gustoase sosuri, adăugând o notă sărată și cremoasă la gnocchi.

  • 35 min
  • Servește 4
  • Ușor

Ingrediente

  • Gnocchi

  • Topping

  • Restul ingredientelor

Indicații

Distribuie

To get started with this gluten free ricotta gnocchi recipe, you’ll need the following ingredients:

Pași

1
Gata

Se taie cartofii în două, se curăță de coajă și se pun într-un castron. Se zdrobesc cu o furculiță, se adaugă ricotta, se condimentează cu sare și piper și se cerne făina. Se face o adâncitură în mijlocul făinii și se toarnă un ou bătut, amestecând ușor pentru a forma un aluat moale.

2
Gata

Se răstoarnă aluatul pe o suprafață ușor tapetată cu făină și se frământă timp de 5 minute, manevrându-l ușor cu mâinile pentru a forma un aluat maleabil, ușor flexibil, adăugând mai multă făină dacă acesta este prea umed.

3
Gata

Se împarte amestecul în două și se rulează fiecare parte în formă unui trabuc lung. Se presară făină pe cuțit și se taie în bucăți de aproximativ 2,5 cm lungime. Cu ajutorul degetului mare plin de făină, presați mijlocul gnocchi-ului pentru a le forma modelul specific.

4
Gata

Cu palma plină de făină, dați drumul ușor gnocchi- urilor într-o oală cu apă sărată combinată cu uleiul de măsline, iar aceștia se fierb timp de 3-4 minute sau până când încep să plutească. Scoateți-i cu o spumieră și transferați-i într-o tigaie cu ulei de măsline.

5
Gata

Se presară mărarul și usturoiul peste gnocchi, întorcându-se când își schimbă culoarea. Se adaugă piperul, untul și baconul. Adăugați mazărea și coaja de lămâie, gătindu-le împreună pentru aproximativ 5 minute. Se rade parmezanul peste gnocchi și se servesc imediat.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

An overhead view of a Gluten free Taco recipe, served on a plate and held together with a toothpick.
Anterior
Taco cu guacamole
A top down view of a sliced gluten free flatbread recipe, served on a cutting board
următoarea
Flatbread cu sos Aioli
An overhead view of a Gluten free Taco recipe, served on a plate and held together with a toothpick.
Anterior
Taco cu guacamole
A top down view of a sliced gluten free flatbread recipe, served on a cutting board
următoarea
Flatbread cu sos Aioli

Adaugă-ți comentariul