Ingrediente
-
125 ml lapte
-
125 ml apă
-
100 g unt
-
1/2 linguriță sare
-
150 g Schär Mix C
-
1 lingură gumă de guar
-
5 ouă
-
Cremă
-
3 ouă
-
100 g zahăr
-
60 g Schär Mix C
-
500 ml lapte
-
1 păstaie de vanilierasa,
-
200 ml frișcă lichidă
-
Topping
-
100 g ciocolată neagră
Indicații
To get started with this gluten free eclair recipe, you’ll need the following ingredients:
Pași
1
Gata
|
|
2
Gata
|
|
3
Gata
|
Scufundați-vă degetele în apă rece pentru a sigila capetele eclerelor. Coaceți-le la 190 °C timp de 10 minute, reduceți focul la 180 °C și apoi pentru încă 15-20 de minute sau până când devin aurii. Se scot din cuptor, se face o tăietură pe fiecare parte și se mai coc timp de 5-10 minute, pentru ca interiorul să se gătească bine. Se scot din cuptor și se lasă la răcit în tavă. |
4
Gata
|
Pentru cremă, se bat ouăle cu zahărul într-un vas, apoi se cerne făina. Se fierb laptele și cu păstaia de vanilie răzuită, se reduce focul și se toarnă treptat amestecul de ouă. Se bat constant, până când se combină complet și amestecul devine cremos. Se transferă într-un bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit pentru 5 minute. |
5
Gata
|
Se toarnă frișca peste amestec, bătând constant (se îndepărtează eventualele resturi de păstaie de vanilie). Fiecare ecler se umple cu cremă cu ajutorul unui poș sau unei linguri. Se rupe ciocolata în bucăți mici și se pune într-un castron termorezistent la bain-marie. Ciocolata se toarnă peste eclere, după ce s-a topit complet. |