0 0
Eclere de vanilie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

125 ml lapte
125 ml apă
100 g unt
1/2 linguriță sare
150 g Schär Mix C
1 lingură gumă de guar
5 ouă
Cremă
3 ouă
100 g zahăr
60 g Schär Mix C
500 ml lapte
1 păstaie de vanilie rasa,
200 ml frișcă lichidă
Topping
100 g ciocolată neagră

Informații nutriționale

417 kcal
Calorii
24.7 g
grăsimi
40.1 g
Carbo
10.6 g
proteine

Eclere de vanilie

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Aceste eclere cu înveliș pufos au fost umplute cu o cremă absolut delicioasă de vanilie. În plus, arată atât de bine în farfurie, încât veți dori să le fotografiați, apoi să le încercați!

  • 75 min
  • Mediu

Ingrediente

  • Cremă

  • Topping

Indicații

Distribuie

To get started with this gluten free eclair recipe, you’ll need the following ingredients:

Pași

1
Gata

Adăugați laptele, apa, untul și sarea într-o oală mică, amestecând constant. Când untul s-a topit, se cerne făina și guma de guar. Se oprește focul și se amestecă csu o lingură de lemn, până când se combină bine. Se transferă într-un bol.

2
Gata

Adăugați ouăle, unul câte unul, bătând constant. Continuați să bateți până când amestecul este omogen, lucios și se desprinde ușor de pe pereții vasului de gătit. Se transferă într-o pungă pentru ornat, formând 8 eclere într-o tavă cu hârtie de copt. Asigurați-vă că lăsați 5 cm între ele.

3
Gata

Scufundați-vă degetele în apă rece pentru a sigila capetele eclerelor. Coaceți-le la 190 °C timp de 10 minute, reduceți focul la 180 °C și apoi pentru încă 15-20 de minute sau până când devin aurii. Se scot din cuptor, se face o tăietură pe fiecare parte și se mai coc timp de 5-10 minute, pentru ca interiorul să se gătească bine. Se scot din cuptor și se lasă la răcit în tavă.

4
Gata

Pentru cremă, se bat ouăle cu zahărul într-un vas, apoi se cerne făina. Se fierb laptele și cu păstaia de vanilie răzuită, se reduce focul și se toarnă treptat amestecul de ouă. Se bat constant, până când se combină complet și amestecul devine cremos. Se transferă într-un bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la răcit pentru 5 minute.

5
Gata

Se toarnă frișca peste amestec, bătând constant (se îndepărtează eventualele resturi de păstaie de vanilie). Fiecare ecler se umple cu cremă cu ajutorul unui poș sau unei linguri. Se rupe ciocolata în bucăți mici și se pune într-un castron termorezistent la bain-marie. Ciocolata se toarnă peste eclere, după ce s-a topit complet.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

Gluten Free Kurtos Kalacs sat on a plate, topped with ground walnuts and honey
Anterior
Kurtos Kalacs
Gluten Free vanilla trumpets on a plate with icing sugar
următoarea
Trompete cu Vanilie
Gluten Free Kurtos Kalacs sat on a plate, topped with ground walnuts and honey
Anterior
Kurtos Kalacs
Gluten Free vanilla trumpets on a plate with icing sugar
următoarea
Trompete cu Vanilie

Adaugă-ți comentariul