1 0
Chipsuri cu Sos de Iaurt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
Chipsuri
4 cartofi decojiți
ulei de floarea soarelui pentru prăjit
1 linguriță sare
1 linguriță piper
Sos
450 g iaurt de soia
1 linguriță mărar proaspăt tocat
1 linguriță pătrunjel tocat mărunt
1 linguriță usturoi granulat
1 linguriță sare
1 linguriță piper
1 linguriță ardei cayenne

Informații nutriționale

395 kcal
Calorii
23.9 g
Grăsime
39.9 g
Carbo
7.5 g
proteine

Chipsuri cu Sos de Iaurt

Caracteristici
  • fără gluten
  • vegan
Bucătărie:

Această gustare este delicioasă și sățioasă, fiind preparată cu chipsuri crocante de cartofi copti și un sos cremos, cu un gust ușor acru de iaurt. Poți să te bucuri de ea în orice moment al zilei, fără să te simți vinovat, deoarece reprezintă o opțiune nutritivă și delicioasă.

  • 35 mins
  • Servește 4
  • Ușor

Ingrediente

  • Chipsuri

  • Sos

Indicații

Distribuie

To get started with those homemade chips, you’ll need the following ingredients:

Pași

1
Gata

Folosiți o răzătoare tip mandolină (feliator legume) pentru a tăia cartofii în fâși subțiri și transferați-i într-un castron mare cu apă rece. Lăsați-i în repaus pentru 5-10 minute, timp în care veți vedea cum amidonul iese din ei. Transferați-i într-un alt bol cu apă rece.

2
Gata

Se încălzește uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie mare, neaderentă. Așezați câteva șervețele pe o farfurie, scoateți chipsurile din apa rece și uscați-le complet cu ajutorul șervețelelor.

3
Gata

Prăjiți chipsurile timp de 4-5 minute, până când își schimbă textura și culoarea. Scoateți-le pe o farfurie pe care ați așezat un șervețel și asezonați- le cu sare și piper.

4
Gata

Pentru sos, se combină iaurtul de soia, mărarul și pătrunjelul tocat mărunt, asezonând sosul cu usturoi granulat, sare, piper negru și cayenne. Împărțiți chipsurile în 4 boluri și serviți-le cu sosul.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A top down view of a quinoa salad, served with chopped cherry tomatoes, spring onions, cucumbers and fried almonds
Anterior
Salată de Quinoa
A front view of a gluten free nut bread, sliced into 6 pieces and served on a plate
următoarea
Chec de post
A top down view of a quinoa salad, served with chopped cherry tomatoes, spring onions, cucumbers and fried almonds
Anterior
Salată de Quinoa
A front view of a gluten free nut bread, sliced into 6 pieces and served on a plate
următoarea
Chec de post