0 0
Burger de la zero

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
Chifle
1 lingură drojdie uscată
120 g lapte călduț
320 g Schär Mix Universal
100 ml apă
1 linguriță sare
20 g zahăr
1 ou
1 gălbenuș de ou
30 g unt
1 ou bătut
1 linguriță apă
2 linguri unt topit
Ceapă caramelizată
30 g unt
2 cepe
1 linguriță zahăr
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță piper
Chiftea
500 g carne tocată de vită sau curcan
1 gălbenuș de ou
4 cătei de usturoi tăiate mărunt
2 lingurițe sare
2 lingurițe piper
Umplutură
1 ceapă tăiată în felii groase
5 felii de brânză
1 avocado feliat
5 felii de bacon
1 roșie feliată pe orizontal
Sos
180 g maioneză
130 g ketchup
2 castraveți murați tăiate mărunt
piper negru & sare după gust, plus ceapa caramelizată

Informații nutriționale

710 kcal
Calorii
25.4 g
grăsimi
64.1 g
Carbo
45.5 g
proteine

Burger de la zero

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

Vorbim de chifle făcute în casă, o chiftea suculentă din carne de vită, legume proaspete și toate ingredientele potrivite. Este combinația perfectă între arome și texturi! Daca aveti de gand sa folositi chifle cumparate din magazin, urmati restul retetei.

  • 130 min
  • Servește 5
  • Dificil

Ingrediente

  • Chifle

  • Ceapă caramelizată

  • Chiftea

  • Umplutură

  • Sos

Indicații

Distribuie

To get started with gluten free burger from scratch, you’ll need the following ingredients:

Pași

1
Gata

Într-un vas se presară drojdia peste laptele călduț, se amestecă și se lasă 10 minute. Se adaugă 20 g de făină cu apa într-o oală mică, până când aceasta se îngroașă, adăugând mai multă apă dacă este necesar. Se lasă la răcit. Cerneți restul făinii într-un bol, adăugând sarea și zahărul. Se toarnă amestecul de drojdie, un ou, un gălbenuș și amestecul de făină răcit. Se frământă timp de câteva minute și apoi se amestecă untul. Se transferă aluatul pe suprafața de lucru tapetată cu făină și se frământă. Se modelează într-o bilă și se pune într-un castron. Se acoperă cu folie și se lasă la crescut într-un loc călduț 90 minute, sau până când se dublează.

2
Gata

Se împarte aluatul în 4-6 bucăți. Se iau capetele fiecărei bucăți și se aduc spre mijloc, pentru a forma o bilă. Se aplatizează fiecare cu palma, până când ajung de aproximativ 7 cm în diametru. Transferați-le într-o tavă cu hârtie de copt, se acoperă și se lasă la crescut timp de 45 de minute. Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Se ung cu o pensulă oul bătut combinat cu o linguriță de apă și se coc timp de 15-18 minute sau până când devin aurii. Se ung cu unt topit după ce s-au copt.

3
Gata

Se topește untul într-o oală mică și se adaugă ceapa, zahărul, sarea și piperul. Amestecați din când în când, timp de aproximativ 30 de minute sau până când ceapa se caramelizează.

4
Gata

Într-un bol se combină carnea de vită tocată cu gălbenușul și usturoiul tocat. Se asezonează cu sare, piper și se amestecă bine cu mâinile umede. Formați 4-6 chiftele de aproximativ 10 cm. Opțional puneți-le la frigider timp de 15 minute. Într-un bol, amestecați maioneza, ketchup-ul, castraveții tocați, 2 linguri de ceapă caramelizată și asezonați cu sare și piper.

5
Gata

Într-o tigaie preîncălzită se toarnă puțin ulei de măsline la foc mediu. Adăugați chiftelele și prăjiți-le timp de 3 minute pe fiecare parte la o temperatură medie, sau mai mult dacă preferați. Acoperiți burgerii cu feliile de brânză după 4-5 minute, și prăjiți inelele de ceapă crudă și feliile de bacon.

6
Gata

Prăjiți chiflele într-o tigaie mică, apoi întindeți partea de sus și baza cu o cantitate generoasă de sos, se pune la bază salată iceberg, apoi se așează carnea, roșiile, feliile de avocado, baconul și inelele de ceapă. Se servește cald.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A top down view of a
Anterior
Spaghete cu ton
A top down view of 3 types of sushi, served on a plate with soy sauce and an avocado sauce
următoarea
3 Tipuri de Sushi
A top down view of a
Anterior
Spaghete cu ton
A top down view of 3 types of sushi, served on a plate with soy sauce and an avocado sauce
următoarea
3 Tipuri de Sushi

Adaugă-ți comentariul