Ingrediente
-
Chifle
-
1 lingură drojdie uscată
-
120 g lapte călduț
-
320 g Schär Mix Universal
-
100 ml apă
-
1 linguriță sare
-
20 g zahăr
-
1 ou
-
1 gălbenuș de ou
-
30 g unt
-
1 ou bătut
-
1 linguriță apă
-
2 linguri unt topit
-
Ceapă caramelizată
-
30 g unt
-
2 cepe
-
1 linguriță zahăr
-
1/2 linguriță sare
-
1/2 linguriță piper
-
Chiftea
-
500 g carne tocată de vităsau curcan
-
1 gălbenuș de ou
-
4 cătei de usturoităiate mărunt
-
2 lingurițe sare
-
2 lingurițe piper
-
Umplutură
-
1 ceapătăiată în felii groase
-
5 felii de brânză
-
1 avocadofeliat
-
5 felii de bacon
-
1 roșiefeliată pe orizontal
-
Sos
-
180 g maioneză
-
130 g ketchup
-
2 castraveți murațităiate mărunt
-
piper negru & saredupă gust, plus ceapa caramelizată
Indicații
To get started with gluten free burger from scratch, you’ll need the following ingredients:
Pași
1
Gata
|
Într-un vas se presară drojdia peste laptele călduț, se amestecă și se lasă 10 minute. Se adaugă 20 g de făină cu apa într-o oală mică, până când aceasta se îngroașă, adăugând mai multă apă dacă este necesar. Se lasă la răcit. Cerneți restul făinii într-un bol, adăugând sarea și zahărul. Se toarnă amestecul de drojdie, un ou, un gălbenuș și amestecul de făină răcit. Se frământă timp de câteva minute și apoi se amestecă untul. Se transferă aluatul pe suprafața de lucru tapetată cu făină și se frământă. Se modelează într-o bilă și se pune într-un castron. Se acoperă cu folie și se lasă la crescut într-un loc călduț 90 minute, sau până când se dublează. |
2
Gata
|
Se împarte aluatul în 4-6 bucăți. Se iau capetele fiecărei bucăți și se aduc spre mijloc, pentru a forma o bilă. Se aplatizează fiecare cu palma, până când ajung de aproximativ 7 cm în diametru. Transferați-le într-o tavă cu hârtie de copt, se acoperă și se lasă la crescut timp de 45 de minute. Preîncălziți cuptorul la 200 °C. Se ung cu o pensulă oul bătut combinat cu o linguriță de apă și se coc timp de 15-18 minute sau până când devin aurii. Se ung cu unt topit după ce s-au copt. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Într-un bol se combină carnea de vită tocată cu gălbenușul și usturoiul tocat. Se asezonează cu sare, piper și se amestecă bine cu mâinile umede. Formați 4-6 chiftele de aproximativ 10 cm. Opțional puneți-le la frigider timp de 15 minute. Într-un bol, amestecați maioneza, ketchup-ul, castraveții tocați, 2 linguri de ceapă caramelizată și asezonați cu sare și piper. |
5
Gata
|
Într-o tigaie preîncălzită se toarnă puțin ulei de măsline la foc mediu. Adăugați chiftelele și prăjiți-le timp de 3 minute pe fiecare parte la o temperatură medie, sau mai mult dacă preferați. Acoperiți burgerii cu feliile de brânză după 4-5 minute, și prăjiți inelele de ceapă crudă și feliile de bacon. |
6
Gata
|