0 0
Burete de vase

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
Aluat
120 g zahăr
135 g unt
1/2 linguriță sare
2 lingurițe coajă de lămâie
3 ouă
140 g Schär Mix C
1/2 lingură praf de copt
1/2 lingură gumă de guar
3 lingurițe suc de lămâie
1/2 lingură extract de vanilie
câteva picături de colorant alimentar verde
câteva picături de colorant alimentar galben
2 linguri gem
Spumă
1 albuș de ou
1 linguriță suc de lămâie
1/2 linguriță extract de vanilie
2 linguri zahăr

Informații nutriționale

283
Calorii
3.1 g
grăsimi
58.4 g
Carbo
5.8 g
proteine

Burete de vase

Caracteristici
  • fără gluten
Bucătărie:

A trebuit să te uiți de două ori, nu-i așa? Dacă vreodată ai visat să mănânci bureții tăi de vase, aceasta este rețeta potrivită pentru tine!

  • 30 min
  • Servește 4
  • Ușor

Ingrediente

  • Aluat

  • Spumă

Indicații

Distribuie

Pentru a începe aceasta reteta aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pași

1
Gata

Se combină zahărul, untul și sarea într-un castron, apoi se adaugă coaja de lămâie și se amestecă cu o spatulă. Se sparg ouăle, unul câte unul și se bat. Cerneți făina, praful de copt și guma de guar, turnând peste ea sucul de lămâie și esența de vanilie.

2
Gata

Preîncălziți cuptorul la 160 °C. Se transferă o treime din amestec într-un alt castron și se adaugă câteva picături de colorant alimentar verde, amestecând până când culoarea seamănă cu partea aderentă a unui burete. Utilizați colorantul galben pentru amestecul inițial și repetați același proces. Transferați fiecare amestec într-o formă cu hârtie de copt, formând un pătrat și nivelându-le.

3
Gata

Cea verde se coace timp de 10 minute, iar cea galbenă timp de 15 minute. După aceea, scoateți cu grijă bureții din forme și lăsați-i să se răcească complet pe un suport de oțel. Se întinde ușor dulceața deasupra buretului galben și se lipește cel verde deasupra.

4
Gata

Folosiți un cuțit ascuțit sau zimțat pentru a răzui suprafața buretelui, dezvăluind textura abrazivă. Tăiați marginile buretelui și apoi prăjitura în 4 pătrate egale.

5
Gata

Pentru spumă, se combină albușul de ou, sucul de lămâie și esența de vanilie într-un bol. Bateți folosind un mixer la viteză mică, adăugând treptat zahărul. Nu bateți până în punctul în care se formează vârfurile moi. Se pune doar spuma, cu lingura, peste bureți.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A side top down view of some cheese doughnuts that are topped with jam, sour cream and raspberries, sitting on a plate
Anterior
Papanași
A front view of a chocolate cake recipe, sliced in half and filled with jam, and topped with icing sugar
următoarea
Chec de ciocolată
A side top down view of some cheese doughnuts that are topped with jam, sour cream and raspberries, sitting on a plate
Anterior
Papanași
A front view of a chocolate cake recipe, sliced in half and filled with jam, and topped with icing sugar
următoarea
Chec de ciocolată