0 0
Biluțe proteice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustați porțiile:
175 g sfeclă tăiat cubulețe
175 g morcovi tăiat cubulețe
50 g fasole albă fiartă
2 linguri semințe de susan
4 cătei de usturoi tăiate mărunt
50 g caju
100 g quinoa
2 linguri oțet din cidru de mere
2 linguri ulei de măsline
1/2 legătură pătrunjel tăiate mărunt
1 linguriță sare
1 linguriță piper

Informații nutriționale

67 kcal
Calorii
2.8 g
grăsimi
9 g
Carbo
2.2 g
proteine

Biluțe proteice

Caracteristici
  • fără gluten
  • vegan
Bucătărie:

Aceste mici delicatese sunt bogate în vitamine și fibre, perfecte pentru a satisface pofta și a-ți crește nivelul de energie. În plus, sunt ușor de preparat și personalizabile după preferințele tale, cu diverse nuci, semințe și condimente.

  • 55 mins
  • Servește 8
  • Ușor

Ingrediente

Indicații

Distribuie

Pentru a începe aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pași

1
Gata

Puneți sfecla și morcovii într-o oală cu apă clocotită, acoperiți-i și fierbeți-i pentru 20 de minute.

2
Gata

Se combină fasolea albă, semințele de susan, cățeii de usturoi, caju-ul, quinoa fiartă, oțetul de mere și uleiul de măsline într-un blender sau robot de bucătărie, mixându-le până se transformă într-un piure gros, turnând mai mult ulei de măsline dacă este necesar.

3
Gata

Se scoate jumătate din amestec din blender și se adaugă morcovii fierți în robotul de bucătărie, mixându-le până se combină complet. Faceți același lucru și pentru cealaltă jumătate, dar cu sfecla roșie. Se transferă amestecurile în 2 farfurii.

4
Gata

Împărțiți pătrunjelul tocat între două farfurii, asezonându-le cu sare și piper și amestecând ușor. Umeziți-vă mâinile și formați 8 bile din fiecare amestec, aliniându-le pe o tavă cu hârtie de copt. Coaceți-le timp de 20 de minute la 180 °C, lăsându-le să se răcească câteva minute înainte de a le servi.

Radu Vasile

Celiac profesionist încă de la vârsta de 3 ani și creator al blogului "Rețete Fără Gluten".

A top down view of a gluten free veggie burger, topped with onion rings and surronded by tomatoes, a poached egg served on ruccola and a benedict egg topped with Hollandaise sauce
Anterior
Burger vegan, ou poșat & Benedict
A top down view of 3 types of ciabatta sandwiches, one with salmon and chives, another one with cheese, ham and corn and another vegetable one, with tofu and edible flowers
următoarea
3 Ciabatte
A top down view of a gluten free veggie burger, topped with onion rings and surronded by tomatoes, a poached egg served on ruccola and a benedict egg topped with Hollandaise sauce
Anterior
Burger vegan, ou poșat & Benedict
A top down view of 3 types of ciabatta sandwiches, one with salmon and chives, another one with cheese, ham and corn and another vegetable one, with tofu and edible flowers
următoarea
3 Ciabatte